Info

Tapahtumainfo

Sarjat
Miehet ja Naiset

Matkat
1 kierros 20km
2 kierrosta 40km

Hiihtotapa
Perinteinen tai luistelu

Kilpailukanslia
Ukonniemi Stadionilla, Lammassaarentie, Imatra
Kilpailukansliasta saat kilpailunumeron ja tietoa tapahtumasta.

Kisaohjelma
Lauantai 18.2.2017
8.00 Kilpailukanslia aukeaa
10.00 Jälki-ilmoittautuminen päättyy
10.30 Varusteiden vienti lähtöalueelle
10.50 Asettautuminen lähtöpaikoille
11.00 Lähtö, kaikki sarjat starttaavat yhteislähdöllä
14.00 Kierrokselle meno sulkeutuu
16.00 Latupartio lähtee tarkistamaan radan

Hiihto

Käytössä on noin 20km hiihtolenkki (lumitilanteesta riippuen). Kaikki sarjat lähtevät yhteislähdöllä. Eturiveissä ovat miesten ja naisten kilpahiihtäjät ja taaempana kuntohiihtäjät. Myös vapaan hiihdossa aloitetaan hiihtämällä 100m tasatyöntöä, jonka jälkeen hiihtotapa on vapaa.

Verkkaisemmin etenevät kuntohiihtäjät käyttävät latu-uran oikeaa laitaa ja vauhdikkaammin liikkuvat kilpahiihtäjät pyrkivät ohittamaan vasemmalta puolelta. Kilpahiihtäjät saattavat toisella kierroksellaan ohittaa kuntohiihtäjiä, mutta toivomme kaikilta osapuolilta ymmärrystä ja tilannetajua, jotta kaikki saavat mahdollisimman hyvän liikuntakokemuksen.

Reitti
Reitti on merkitty maastoon sinisillä puuelementeillä, muovinauhoilla ja opastekyltein. Reitillä on kahdessa kohdassa mahdollista tankata huoltopisteeltä urheilujuomaa, vettä ja energiageelejä.

Palkinnot
Kaikki maaliin hiihtäneet saavat osallistumismitalin. Sarjojen 3 parasta palkitaan tavarapalkinnoin. Kaikkien osanottajien kesken arvotaan tavarapalkintoja ja lahjakortteja.

Keskeyttäminen
Jos väsymyksen tai jonkin muun syyn takia joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimmälle huoltopisteelle. Sieltä saat apua ja tarpeen vaatiessa kyydin hiihtokeskukseen. Näin toimimalla helpotat järjestäjien työtä.

Hiihtäjät osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat omista vakuutuksistaan.

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen xskievent(at )gmail.com